Håndtering af regnvand

De stigende regnmængder er en udfordring for både BlueKolding og for mange husejere. Her vil vi løbende offentliggøre links og gode råd til, hvordan du undgår oversvømmelser og ødelæggelser som følge af voldsomt vejr.

Når der er voldsom regn på vej

Brancheorganisationen Forsikring & Pension har lanceret hjemmesiden forsikringsvejret.dk og den gratis mobil-app ”Husets VejrAlarm”. 


Begge advarer dig, når skybrud eller storm truer din bolig, og giver tip til, hvordan du kan forebygge og håndtere skader. 


Du får også adgang til en vejrkalender, der viser, hvordan vejret har været på lige præcis din adresse, og om der var tale om regulært skybrud eller blot kraftig regn.

Skybrud
oversvømmelse

Skybrud

Når der falder mere end 15 mm regn inden for en halv time, er det skybrud, og det sker stadig oftere på grund af klimaforandringerne. 

Store dele af vores kloaksystemer er lavet, dengang skybrud var mere usædvanlige, og det betyder, at systemerne og rørene kan have svært ved at følge med, når det regner voldsomt. De bliver overfyldte, og så er det, at vandet kan stige op i rørene og løbe ind i kældre via nedløb og toiletter. ‘

Hvis din kælder ligger lavt i forhold til kloaksystemet, eller hvis du bor i en ældre bydel, hvor regn- og spildevand stadig løber i de samme kloakrør, så er du i farezonen for at få vand i kælderen under skybrud. Du kan finde flere gode råd til at klimasikre din bolig på klimatilpas.nu.

Bliv klogere på overløb og kloakseparering i videoerne herunder:

LAR (lokal afledning af regnvand) og udtræden for regnvand

LAR handler om, hvad du som grundejer kan gøre for at komme af med regnvandet på din grund.

Læs mere om LAR:

I folderen Har du regnet den ud?

Eller på hjemmesiden LAR i Danmark

Vidste du i øvrigt, at du faktisk kan få penge ud af dit regnvandsanlæg? Pt. kan du få 25.875 kr. tilbagebetalt i regnvandstilslutningsbiddrag. Følg linket hereller se fanen, Hvordan får jeg tilbagebetalt tilslutningsbidrag for regnvand? under Spørgsmål og Svar

Have
Regnvandshåndtering
Rist