Slide

Hylkedalen med Arkitekturpris

Kolding Kommune har tildelt klimaprojektet i Hylkedalen en arkitekturpris som anerkendelse af projektets bemærkelsesværdige design og betydning for lokalsamfundet.

Kolding Kommune har tildelt klimaprojektet i Hylkedalen en arkitekturpris som anerkendelse af projektets bemærkelsesværdige design og betydning for lokalsamfundet.

På Arkitekturens Dag den 2. oktober 2023 blev Klimaprojektet i Hylkedalen fejret og præmieret for sit imponerende arkitektoniske bidrag til Kolding Kommune. Prisen blev overrakt på det nyrenoverede torv ved Lunderskov Station af formand for Plan og Teknik-udvalget, Jakob Ville.

Nye standarder for natur og klimasikring
”Klimaprojektet i Hylkedalen, som er et samarbejde mellem Kolding Kommune og BlueKolding, har sat nye standarder for at tænke klimasikring, rekreative områder, biodiversitet og design sammen med den eksisterende natur. Desuden har der gennem hele processen været stor inddragelse af både organisationer og borgere for at sikre, at der blev lavet løsninger, der også var til gavn for borgerne. Det er lykkedes,” mener projektleder Inger Wiuff Jørgensen:

“Vi har lyttet til brugerne af området og imødekommet deres ønske om blandt andet flere forskellige stier til forskellige aktiviteter. Det har haft indvirkning på, hvordan vi har gensnoet vandløbet, samtidigt med at vi har haft det overordnede design for øje,” tilføjer hun.

Opmærksomhed fra hele verden
Inger Wiuff Jørgensen er særligt stolt af, hvor nøje materialerne til projektet er blevet udvalgt. Det betyder, at man ikke bare har placeret nogle diger for at løse et problem, men at digerne i stedet er designet til at være en inkorporeret del af naturen.

Direktør i BlueKolding, Per Holm, er også stolt over Klimaprojektet i Hylkedalen:

“Hylkedalen er et af de projekter, vi viser frem, når vi får besøg fra hele verden. Det er et projekt, hvor samspillet mellem klimatilpasning og design simpelthen går op i en højere enhed. Designdelen af Hylkedalen er vi stolte af, da det nye og det eksisterende blender naturligt sammen. Det synes vi, at vi er lykkedes godt med i dette projekt – og det er vi tilsyneladende ikke de eneste, der synes.

Du kan læse meget mere om klimaprojektet i Hylkedalen her

Til venstre ses direktør i Bluekolding Per Holm, i midten chef for Miljø og Grøn omstilling i Kolding Kommune, Jakob Weber samt arkitekt og fagdommer Anja Rolvung, som her overrækker prisen.

Til venstre ses direktør i Bluekolding Per Holm, i midten chef for Miljø og Grøn omstilling i Kolding Kommune, Jakob Weber, samt arkitekt og fagdommer Anja Rolvung, som her overrækker prisen.