Slide

Bramdrupdam fester for nyt aktivitetsområde

Der er fest – ikke i gaden – men på p-pladsen, når Bramdrupdam Sports- & Mødecenter sammen med BlueKolding inviterer både børn og voksne til indvielse af centrets nye p-areal, aktivitetsområde og regnvandsbassin. Mad, musik, konkurrencer og masser af aktiviteter vil fylde området omkring hallerne fredag den 9. juni fra kl. 15-17.30.

Der er fest – ikke i gaden – men på p-pladsen, når Bramdrupdam Sports- & Mødecenter sammen med BlueKolding inviterer både børn og voksne til indvielse af centrets nye p-areal, aktivitetsområde og regnvandsbassin. Mad, musik, konkurrencer og masser af aktiviteter vil fylde området omkring hallerne fredag den 9. juni fra kl. 15-17.30.

Det bliver ikke nogen helt almindelig indvielse. Men det er heller ikke noget helt almindeligt projekt, der den 9. juni officielt bliver taget i brug ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter. Centrets p-plads har fået en ordentlig overhaling, og rummer nu også et aktivitetsområde, som børn og unge kan bruge, når der ikke er fyldt helt op med biler.

Samtidig har BlueKolding renoveret og udvidet sit regnvandsbassin på arealet, med en plastbelægning af genbrugte sportssko, trampolin, løbeskål og siddekugler. Bassinets vigtigste formål er stadig at holde vandmasserne tilbage ved kraftige regnskyl for at undgå oversvømmelser i området. Men det er kun ganske få dage om året, at der er vand i bassinet. Resten af tiden er der nu fri leg.

Usædvanligt samarbejde

Hele projektet er foregået i samarbejde mellem Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, BlueKolding og – ikke mindst – børn, foreninger og institutioner i Bramdrupdam, som også kan få stor glæde af området.

“Vi vil gerne være hele områdets mødested, både i og uden for hallerne. Derfor er vi rigtig stolte af, at vores arealer nu også kan bruges til noget, når de ikke lige er helt fyldt med biler, eller der er vand i bassinet. Det har været en fantastisk proces og et fantastisk samarbejde med både BlueKolding og med de indbyggere og foreninger i Bramdrupdam, som er kommet med forslag til området,” siger centerleder i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, Steffen Nikolajsen.

Klimastilpasning på en helt ny måde

For BlueKolding er projektet det første af sin slags, men det bliver næppe det sidste.

“Vi har en ambition om, at flere af de regnvandsbassiner, vi har rundt omkring i kommunen, også kan bruges til noget fornuftigt, når de ikke holder vand tilbage for at undgå oversvømmelser. Nu kan bassinet her bl.a. bruges til sjov og leg efter ønske fra områdets beboere og i fint samspil med p-pladsen. Det er klimatilpasning på en helt ny måde, og jeg tror, vi kommer til at se mere af den slags,” forklarer projekt- og udviklingschef Pia Ravnskjær Rasmussen fra BlueKolding.

Masser af underholdning og aktiviteter

De stolte samarbejdspartnere inviterer hele områdets børn og voksne og alle andre interesserede til indvielse af både p-plads, aktivitetsområde og regnvandsbassin fredag den 9. juni fra kl. 15 til 17.30. Udover de officielle taler stiller flere af Bramdrupdams foreninger med aktiviteter. Der bliver også danseopvisning, mulighed for at prøve street basket og den helt nye sport KIN-ball, og så kommer musikeren John Schmidt og underholder – bl.a. med Bramdrupdam-sangen.

Der er is fra Premier Is til de første 150 børn, og der er smagsprøver fra Trolden Bryghus til mor og far, der også kan vinde en ny Honda Civic i en uge. Og så er der selvfølgelig masser af muligheder for at slå sig løs på hele pladsen og i bassinet.

Spadestik