BlueKolding vandt en Danish Design Award
Der var både bifald og royale håndtryk til BlueKoldings direktør, Per Holm, og designer Birkir Gudmondsson ved Danish Design Awards 2017. BlueKolding vandt prisen i kategorien “Clean Solutions” i konkurrence med blandt andre den internationalt anerkendte arkitekt, Bjarke Ingels.
Der var både bifald og royale håndtryk til BlueKoldings direktør, Per Holm, og designer Birkir Gudmondsson ved Danish Design Awards 2017. BlueKolding vandt prisen i kategorien “Clean Solutions” i konkurrence med blandt andre den internationalt anerkendte arkitekt, Bjarke Ingels.
“Og vinderen i kategorien Clean Solutions er … BlueKolding!” lød det fra værten ved mandagens Danish Design Awards, Ane Cortzen. Til taktfaste klapsalver kunne BlueKoldings direktør, Per Holm, og designer Birkir Gudmondsson gå på scenen og modtage prisen, et forgyldt “D”, fra Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.
BlueKolding i fornemt selskab
Ikke nok med, at Koldings miljø-, energi- og klimaselskab i kategorien Clean Solutions var i direkte konkurrence med blandt andre Bjarke Ingels. BlueKolding kom i fornemt selskab med blandt andre Grundfos, Noma, og GoMore der vandt priser i andre kategorier.
Det var opvarmningen af de 83 orange ungdomsboliger i Design City i Kolding med energien fra spildevand, der indbragte BlueKolding prisen og hæderen ved mandagens internationale prisfest i København.
“Det var en fantastisk oplevelse og en stor anerkendelse af den måde, som alle, både medarbejdere og bestyrelse i BlueKolding, arbejder og tænker på. Vi arbejder for en verden, hvor intet går til spilde, og det er projektet her et godt eksempel på,” sagde direktør Per Holm umiddelbart efter prisoverrækkelsen.
Fra mindre skade til mere gavn
“Vi tror på, at vi er nødt til at hæve ambitionsniveauet for vores miljø- og klimaindsats. Det er ikke nok at gøre mindre skade, end vi har gjort hidtil, ved f.eks. bare at rense spildevandet, så det er rent, når det bliver ledt tilbage i naturen. Når det også indeholder energi, f.eks. i form af varme og næringsstoffer, så er vi nødt til at udnytte det, og dermed gøre mere gavn,” fortsatte han.
Netop budskabet om at hæve ambitionsniveauet fra mindre skade til mere gavn og arbejdet for en verden, hvor intet går til spilde er centrale for BlueKoldings arbejde med miljø, energi og klima i Kolding Kommune. Per Holm håber, at det kan inspirere andre til at tænke på samme måde, og at budskabet kan brede sig som, ja … ringe i vandet:
“Ét er jo, hvad vi kan gøre i vores lille del af verden, nemlig Kolding Kommune. Men hvis vi ved at fortælle om vores måde at tænke og arbejde på, kan inspirere andre til at gøre det samme, så kan vi virkelig gøre en forskel. Både Kolding og resten af verden står over for store miljø- og klimaudfordringer, og dem vil vi gøre alt for at bidrage til at løse,” siger han.
Den forskel, design kan gøre
Per Holm forklarer videre, at det for BlueKolding også handler om at tage Kolding Kommunes vision Vi Designer Livet bogstaveligt og bruge den til noget helt konkret.
“Projektet her er jo også et eksempel på den forskel, design og design-tænkning kan gøre i det helt store perspektiv. Det kan rent faktisk hjælpe os med at løse nogle af livets, og verdens, store udfordringer – især når vi kan kombinere det med vores egen vision om en verden, hvor intet går til spilde,” mener Per Holm.