Slide

Mellemtrin

Velkommen til BlueLearning for mellemtrin

Siden her bliver løbende opdateret med undervisningsmateriale, som kan bruges natur/teknik-undervisningen. Udgangspunktet for siden er tre film, som fortæller om vandets vej – fra toilettet skylles ud til vandet ledes ud i havet efter en grundig renseproces. (De første to  ud af tre film er ude nu)

Opgaver

Stoppet toilet

Mekanisk rensning

Biologisk rensning

Det er aldrig rart, når toilettet er stoppet. Ofte kan tilstopningen imidlertid undgås ved kun at komme de ting i toilettet, som hører til i det. I dette forsøg skal I undersøge, hvordan forskellige materialer opløses.

I finder opgaven her: OpgaveStoppetToilet

Første trin i spildevandsrensningen er den mekaniske rensning. Denne form for rensning er i første omgang at sende vandet igennem nogle ”sier” kaldet riste. I denne opgave skal I selv prøve at rense ”spildevand”.

I finder opgaven her: OpgaveMekaniskRensning

 

Denne opgave handler om den biologiske rensning af spildevand. Ved biologisk rensning bruger BlueKolding bakterier og mikroorganismer til at nedbryde mad- og afføringsrester i spildevandet.

I finder opgaven her: OpgaveBiologiskRensning

Kom på besøg

Er du interesseret i at vide mere om, hvad BlueKolding gør for dig og miljøet? Så book en rundvisning, hvor du får mulighed for at komme helt tæt på vores anlæg og systemer.
Rundvisningen foregår på vores centralrenseanlæg, Stenderupvej 95, 6091 Bjert og varer ca. 1½ time. Ønsker I derudover ekstra teori i vores mødelokale på anlægget, skal I afsætte 2-2½ time i alt. Der er plads til maks. 20 på hvert hold.

Ønsker du en rundvisning, skal du udfylde den her formular.