Slide

Kloakarbejde 

Meld flytning, tilmeld PBS,
se dit forbrug og meget mere.

Velkommen til denne side

Du er sandsynligvis landet her, fordi du har modtaget en SMS eller brev i din e-Boks fra os angående højtryksspuling og renovering.

For at hjælpe dig med at forstå, hvad der vil ske, og hvad der forventes af dig under processen, har vi lavet denne informationsside. 

Vi opfordrer dig derfor til at se og læse materialet nedenfor.

Digital kommunikation er en del af BlueKoldings initiativer for at mindske papirspild, vi sætter pris på din deltagelse i dette bæredygtige tiltag.

Du kan også downloade materialet HER


På forhånd tak.

Værd at vide når vi går under jorden for din skyld

 

HVAD SKAL DER SKE? 

BlueKolding skal renovere kloakkerne i dit område. Derfor har vi samlet de mest almindelige spørgsmål og svar omkring renoveringen i folderen her. Du får også en oversigt over de få – men vigtige – ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med arbejdet. 

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du se mere på bluekolding.dk. 

Du kan også skrive til os på Facebook eller på kontakt@bluekolding.dk, eller du kan ringe på 76 36 36 36.

 

HVORFOR ER DET VIGTIGT? 

Som så meget andet bliver kloakrør slidte med tiden. Hvis der ligefrem kommer huller eller revner i rørene, kan spildevand sive direkte ud i jorden i stedet for at blive ledt til renseanlægget. Det kan både forurene jord og grundvand og ødelægge vejen, og det kan også betyde, at rotter kan leve i kloakken og derfra komme op i husene. Derfor er det vigtigt at vedligeholde kloakkerne. 

 

HVAD GAR ARBEJDET UD PÅ? 

Det er ikke længere nødvendigt at grave ned til kloakrørene for at renovere dem. 

I stedet laver, vi en såkaldt strømpeforing at de eksisterende rør via kloakdækslerne. Vi fører simpelthen en lang tekstilstrømpe ned gennem kloakken får den til at lægge sig helt tæt op ad indersiden på de eksisterende kloakrør. Dermed er der et nyt rør inden i det gamle, og det holder mindst lige så længe som almindelige kloakrør: ca. 75 år. 

 

HVAD SKAL JEG GØRE? 

Kloakken skal være helt ren, inden vi monterer strømpen, og derfor spuler vi den en eller flere gange. Inden vi gør det, giver vi dig besked. Du skal nemlig sørge for, at dine toiletter og andre afløb, f.eks. i badeværelset, køkkenet og bryggerset er dækket til med en våd gulvklud for at forhindre, at noget sprøjter op af dem. Desuden bør du stille noget tungt på det lukkede toiletbræt. Det er også en god ide at løfte dækslet på din skelbrønd, hvis du ved, hvor den er, og den er let at komme til. Vi vil også bede dig om at begrænse dit vandforbrug mest muligt, mens vi udfører selve arbejdet med at montere strømpen i kloakken. Almindeligt vandforbrug til toiletbesøg og brusebad kan dog stadig lade sig gøre, mens vi arbejder.

 

HVILKE GENER KAN JEG OPLEVE? 

Vi arbejder typisk mellem kl. 7.00 og 19.00. I enkelte tilfælde arbejder vi i døgndrift for at blive så hurtigt færdige med arbejdet som overhovedet muligt. Det kan selvfølgelig forstyrre trafikken og støje lidt. 

Du kan også kortvarigt opleve plastiklugt, når vi hærder strømpen nede i kloakken. Selvom lugten kan være forholdsvis kraftig i en kort periode, er den ikke skadelig, og du kan mindske eller helt undgå den ved at fylde alle dine vandlåse med vand og lufte godt ud i løbet af dagen. 

 

HVAD HAR JEG SELV ANSVAR FOR? 

De renoverede kloakker vil være fuldstændig tætte, og det er selvfølgelig meningen. I helt særlige tilfælde kan de nye, tætte kloakrør dog betyde, at grundvandet omkring dit hus stiger. Det kan ske, hvis kloakken har været så utætte at grundvandet har kunnet løbe ind gennem huller og sprækker i de gamle rør. Derfor skal du være sikker på, at der er dræn rundt om dit hus. Vel at mærke hvis det er nødvendigt. 

Er du i tvivl, om der bør være dræn rundt om dit hus, om der allerede er det, og om det dræn, der eventuelt er, er i god stand, så kontakt en autoriseret kloakmester. Det er dit eget ansvar, at der er etableret dræn, hvis det er nødvendigt, og at drænet er i god stand. 

Med venlig hilsen

BlueKolding A/S