Slide

Klima

Klimaforandringerne medfører stadigt mere og kraftigere regn og stigende vandstande. Derfor er det nødvendigt at klimatilpasse Kolding Kommune for at undgå oversvømmelser og ødelæggelser. 

Meld flytning, tilmeld PBS,
se dit forbrug og meget mere.

Der løber mere end 2200 kilometer kloakrør under Kolding Kommune. Rørene skal ikke alene lede spildevandet væk fra de ca. 34.500 husstande og de mange virksomheder i kommunen. Mange steder skal de også lede den regn væk, som falder på hustage, veje og andre steder. Det meste af kloaksystemet er anlagt for mange år siden, da det ikke regnede lige så meget og lige så kraftigt, som det gør i dag. Læg dertil, at mange ældre ejendomme har fået flisebelagte indkørsler eller lavet tilbygninger, som leder mere vand ned i kloakkerne. Derfor er rørene mange steder for små til at håndtere nutidens, og fremtidens, store vandmængder.

Vi kan ikke bare grave 2200 kilometer rør op og lægge større rør ned. Men vandet skal ledes væk for ikke at oversvømme veje, haver og kældre. Det arbejder vi på mange forskellige måder for at sikre, og du kan læse mere om nogle af projekterne her.

TÆNKER DU OVER, HVAD DU HÆLDER UD I VASKEN?