Usædvanligt samarbejde vil skabe nyt mødested i Bramdrupdam

Nu skal det afklares, hvordan parkeringsarealerne ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter kan være til gavn for alle, når det ikke er fyldt med biler. En bevilling til nye p-pladser har sat gang i et usædvanligt samarbejde mellem centret og BlueKolding.

Enhver, der har været til sportsstævne, fest, konference eller andet i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter ved, at det kan være en god idé at komme i god tid. I hvert fald hvis man er i bil. Parkeringspladser omkring centeret har været en udfordring i mange år. Så det var en glad centerleder Steffen Nikolajsen, der tiltrådte sidste år med beskeden om, at Grundejerforeningen

Bramdrup Nord havde doneret et areal til centret til ekstra parkeringspladser. Han har efterfølgende fået en bevilling fra Kolding Kommune til asfaltering af arealerne og er nu gået sammen med BlueKolding i et usædvanligt samarbejde om at skabe et nyt mødested i Bramdrupdam.

P-pladser og rekreativt område

I området ligger nemlig et af BlueKoldings regnvandsbassiner, som bruges til at holde vandet tilbage under voldsomme regnskyl som eksempelvis det, vi oplevede i juledagene sidste år. Det fik Steffen Nikolajsen til at kontakte BlueKolding med forslag om, at miljøvirksomheden og centeret går sammen om at udvikle området som både parkeringsplads og rekreativt område.

“Vi vil gerne være hele områdets mødested, både i og uden for hallerne. Derfor er det oplagt at tænke i, hvad de nye parkeringsarealer kan bruges til, når de ikke lige er helt fyldt med biler, hvilket nok vil være ca. 30-50 dage om året. De resterende dage kan vi lige så godt udnytte området til noget andet,” siger centerlederen.

Passer ind i BlueKoldings planer

Hans henvendelse passer rigtig godt ind i BlueKoldings planer om at udnytte de mange regnvandsbassiner rundt i kommunen til rekreative formål.

“Mange af bassinerne ligger i naturskønne områder og udgør små oaser i landskabet. Vi arbejder netop nu på at skabe et koncept, der gør, at områderne, udover håndtering af regnvand, kan bruges til eksempelvis udflugter, leg og motion,” forklarer projekt- og udviklingschef Pia Ravnskjær Rasmussen fra BlueKolding.

Workshop for hele området

Dialogen førte til, at der netop er blevet afholdt en workshop i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, hvor også grundejerforeninger, sportsklubber og institutioner i området var inviteret til at komme med deres idéer og ønsker til arealerne omkring centeret.

Workshop i Bramdrupdam

“Der kom rigtig mange gode forslag om alt fra street-basket, -håndbold og -fodbold-baner til ekstra legepladser for de mindre børn. Der var mange gode tanker og ideer,” siger Steffen Nikolajsen.

Også Pia Ravnskjær Rasmussen fra BlueKolding glæder sig til det videre forløb.

“Vi kommer til at afholde en ny workshop den 9. marts, og her inviterer vi igen alle i området til at

deltage for forhåbentlig at komme nærmere på det konkrete projekt, som vi kan gøre til virkelighed på arealerne,” siger hun.

Der var omkring 20 deltagere på den første workshop, der blev ledet af Rambøll, Byudvikling & Landskab. Både Bramdrupdam Sports- & Mødecenter og BlueKolding forventer flere deltagere til den næste workshop den 9. marts. Interesserede kan allerede nu tilmelde sig workshoppen på sn@bsmc.dk eller prra@bluekolding.dk.

Bramdrupdam2