Små mængder af ukrudtsmiddel fundet i Christiansfeld

Der er fundet spor af ukrudtsmidlet desphenyl-chloridazon i Christiansfeld Vandværk. Målingerne ligger dog langt under grænseværdierne, og der er ingen sundhedsrisiko forbundet med at drikke vandet.

“Det er selvfølgelig ikke opmuntrende. Men det kunne være værre.” Sådan konkluderer direktør Per Holm fra BlueKolding, der driver BlueKolding Vand og dermed forsyner kunderne i Christiansfeld med drikkevand fra byens vandværk.

Efter fundet af ukrudsmidlet desphenyl-chloridazon i vandboringer andre steder i landet har BlueKolding prompte undersøgt vandboringerne i Christiansfeld, og nu er resultaterne kommet.

En femtedel af grænseværdierne

“Der er fundet desphenyl-chloridazon i afgangen fra værket, men der er heldigvis ikke tale om overskridelser af grænseværdien. Fundet i prøverne ligger på en femtedel af grænseværdien,” fortæller Per Holm.

Han understreger, at der ikke er nogen risiko forbundet med at bruge og drikke vandet. Alligevel har BlueKolding bedt det selskab, der skal opføre Christiansfelds nye vandværk i løbet af det kommende år, om at undersøge mulighederne for at undgå desphenyl-chloridazon og andre pesticider i drikkevandet.

“Vi undersøger også vandkvaliteten en ekstra gang for at være helt på den sikre side, og vi skal selvfølgelig nok orientere, så snart resultaterne foreligger,” siger han.

FAKTA:
Grænseværdien for indhold af desphenyl-chloridazon i drikkevandet er på 0,10 mikrogram pr. liter. Grænsen for, hvornår man kan spore indholdet er på 0,01 mikrogram pr. liter. I Christiansfeld Vandværk viser målingen 0,020 mikrogram pr. liter.