Nu skal alle i Christiansfeld have ny vandmåler

1674 husstande og virksomheder i Christiansfeld skal i løbet af de kommende 3 måneder have skiftet deres vandmåler. De nye målere kan fjernaflæses, og dermed er det snart slut med selv at tyde tallene på tælleren.

I denne uge begynder arbejdet med at udskifte samtlige vandmålere hos både private og virksomheder i Christiansfeld. Det er den lokale virksomhed Stange og Marek VVS, der står for udskiftningen af de i alt 1674 vandmålere i Christiansfeld. De gamle vandmålere er ganske enkelt slidte, og derfor skal de erstattes af nye.

Hus- og virksomhedsejere vil få et brev i postkassen cirka en uge før, det er deres tur, med besked om, hvornår udskiftningen bliver foretaget. I brevet er der også kontaktoplysninger til Stange og Marek VVS, så man har mulighed for at ringe, hvis der er problemer med tidspunktet.

“Kunderne skal ikke selv betale noget, da udskiftning af målerne er en del af det løbende vedligehold. Det eneste, de skal gøre, er at sørge for, at håndværkeren har adgang til at skifte måleren på det tidspunkt, der er aftalt,” siger Ulrik Westergaard Knudsen fra BlueKolding Vand, der driver vandforsyningen i Christiansfeld.

“Vi aflæser vandmåleren og tager et billede af den, inden den bliver udskiftet, men det er en rigtig god idé også selv at foretage en aflæsning og eventuelt tage et billede af den gamle måler ,” fortsætter han.

Udskiftningen af vandmålerne forventes at være færdig i løbet af februar 2019.

Sådan ser de nye, fjernaflæste målere ud.