BlueKolding får langt over 100 nye kolleger

Til hverdag er der 50 ansatte hos miljø-, energi- og klimaselskabet BlueKolding. Men i uge 46 bliver medarbejderstaben mere end tredoblet, når 3 årgange fra Vamdrup Skole skal arbejde med 2 forskellige udfordringer, som BlueKolding har stillet til dem. Skolen er en del af den globale Entreprenørskabsuge, og alle årgange skal arbejde med innovation og entreprenørskab.

Hvordan kan vi gøre det til en god oplevelse at gå på toilettet i skoletiden? Og hvordan undgår vi vatpinde og andet affald i toilettet?

Sådan lyder de to forskellige udfordringer, som flere end 100 elever fra Vamdrup Skoles 1., 7. og 9. årgang skal arbejde med løsninger på i uge 46. Skolen deltager i den internationale Entreprenørskabsuge, og eleverne skal arbejde med innovation ved at løse udfrodringer stillet af lokale virksomheder.

Man skal høre sandheden …

Direktør fra BlueKolding Per Holm er spændt på at se, hvilke idéer skoleeleverne kan komme med i løbet af ugen.

“Vi arbejder sammen med mange andre selskaber og uddannelsesinstitutioner for at få inspiration til de miljø- og klimaudfordringer, vi er sat i verden for at løse. Tidligere har vi med stor succes deltaget i Designskolens internationale DesignCamp, hvilket vi også gør i 2017, vi samarbejder med IBA, og vi har årligt mange hundrede skoleelever på besøg på vores centralrenseanlæg i Agtrup. Nu glæder vi os til at se, hvad børnene på Vamdrup Skole kan få af idéer til de to udfordringer, vi har stillet dem,” fortæller Per Holm og tilføjer:

“Man siger jo, at man skal høre sandheden fra børn og fulde folk. Vi foretrækker at lytte til børnene.”

Innovation i faste rammer

Hele Vamdrup Skole kommer til at arbejde efter den såkaldte 1925-model, en innovationsmodel, der er skabt af idéudvikler Carsten Borch. Modellen sætter helt faste rammer for en proces, der både rummer videnindsamling, udvikling og tests af idéerne. Carsten Borch har selv arbejdet efter metoden i mere end 12 år og beskrev den for to år siden i en bog, som nu bliver brugt i både virksomheder og altså også på skoler.

Per Holm fortæller, at BlueKolding er klar til arbejde videre med elevernes observationer og idéer:

“Hos os er der ikke langt fra tanke til handling. Så hvis der kommer gode idéer fra eleverne, så er vi absolut klar til at arbejde videre med dem med det samme – gerne sammen med eleverne og skolen,” understreger han.

Flere af eleverne skal i løbet af ugen både besøge BlueKolding i Kolding Åpark og Centralrenseanlægget i Agtrup.