BlueKolding undersøger drikkevandet i Christiansfeld efter fund af nyt pesticid i København

I dag er det kommet frem i flere medier, at fund af pesticidet dimethylsulfamid har lukket to vandværker i Københavnsområdet. BlueKolding har ansvaret for forsyningen af drikkevand i Christiansfeld og går straks i gang med at teste byens drikkevandsboringer for pesticidet.

Et fund af pesticidet dimethylsulfamid har netop ført til lukning af to københavnske drikkevandsboringer. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer i den forbindelse, at der ikke er nogen akut sundhedsrisiko forbundet med at have drukket det forurenede vand. Ikke desto bliver dimethylsulfamid nu føjet til listen over stoffer, som vandværker obligatorisk skal teste for, oplyser Miljø- og Fødevarestyrelsen til JyskeVestkystens netavis. Dermed er dimethylsulfamid det tredje stof inden for et år, der bliver tilføjet det obligatoriske prøvetagningsprogram.

BlueKolding går straks i gang med at teste vandet i Christiansfeld

“BlueKolding, har ansvaret for vandforsyningen i Christiansfeld, og vi har bedt vores analyselaboratorium Eurofins om at undersøge de vandprøver, vi i forvejen har inde til analyse. Stoffet vil også fremover indgå som en del af vores analyseprogram,” siger direktør i BlueKolding, Per Holm.

Han forventer, at analyseresultaterne foreligger inden for 14 dage. Vi offentliggør naturligvis resultaterne her på hjemmesiden, så snart vi har dem.