BlueKolding inviterer til lys-lounge og skybruds-show

Der bliver både afslapning og action hos BlueKolding, når selskabet inviterer til lys-lounge og skybruds-show i Kolding Åpark fra 8. – 10. december. Selskabet er igen i år en del af Kolding Light Festival, og det kommer ikke til at gå stille af, lover direktør Per Holm.

Forestil dig, at du sidder godt og lunt med tæpper og terrassevarmere og nyder en kop friskbrygget kaffe eller varm kakao og lidt lækker loungemusik, mens du betragter det smukke lys på bygningerne omkring dig.

Lyn og torden

Pludselig bliver idyllen brudt. Lynene skærer himlen i stykker, tordenen buldrer løs, og du befinder dig midt i et voldsomt uvejr. Øjeblikket efter er alt atter roligt.

Nogenlunde sådan bliver oplevelsen, når BlueKolding igen i år inviterer til Kolding Light Festival fra den 8. til 10. december. Udenfor selskabets bygninger i Kolding Åpark 3, er der sofaer, tæpper og terrassevarmere. En DJ spiller afslappende hyggemusik, mens gæsterne nyder de varme drikke i decemberkulden.

Og bare rolig. Uvejret, der med jævne mellemrum slår skår i hyggestemningen er kun et show. Til gengæld bliver det en oplevelse med et inferno af både lys og lyd. Og så er der endda mening med galskaben.

Fokus på voldsomt vejr

“Vi ved allesammen, at klimaet ændrer sig, og at vi bliver udsat for stadig mere og stadig voldsommere regn. Samtidig stiger vandstanden i både havene og undergrunden. I det hele taget kommer vi alle sammen til at bruge mange ressourcer i de kommende år på at håndtere de stigende vandmængder – både fra oven og fra neden,” fortæller BlueKolding direktør, Per Holm.

Og det er lige præcis det, BlueKolding gerne vil øge opmærksomheden omkring. Af flere grunde, forklarer han:

“Vi har brug for, at folk i Kolding forstår, hvorfor vi er nødt til – i samarbejde med eksempelvis Kolding Kommune – at bruge både tid og penge på at klimasikre Kolding. Det handler om at beskytte vores fælles værdier og samtidig se, om ikke vi kan udnytte de stigende vandmængder til noget fornuftigt i stedet for kun at se vandet som et problem. Det handler om at se mulighederne. Og så handler det om, at opfordre folk til selv at hjælpe, for eksempel ved at passe godt på kloakkerne og måske håndtere en del af regnvandet på deres egen grund.”

Gæsterne opfordres til at lave en Lokumsaftale

Derfor deler BlueKolding også i år Lokumsaftaler ud til alle de besøgende. Aftalerne handler netop om at hjælpes ad med at passe godt på kloakkerne, så de kan holde til de store vandmængder.

“Vi håber, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi i løbet af de tre dage, festivalen varer. Det meste af tiden vil der også være BlueKolding-medarbejdere til stede, som kan fortælle mere om, hvordan vi forsøger at håndtere klimaforandringerne og de stigende vandmængder,” siger Per Holm.

For yderligere oplysninger kontakt gerne:

Direktør Per Holm BlueKolding på telefon 29 25 10 36
Kommunikationsleder Tue Knudsen, BlueKolding på telefon 30 89 79 18