BlueBiking kører igen for indlagte børn – skal du med?

Den fjerde udgave af BlueBiking, Koldings motions-cykelløb for hele familien, ruller den 1. september. Ligesom sidste år går overskuddet ubeskåret til Børneafdelingen på Kolding Sygehus, der sidste år modtog en check på 11.750 kr. I år er det facebook-medlemmer og -følgere af BlueBiking samt de to arrangører, BikeRiders.dk og BlueKolding, på Facebook, der har bestemt, at overskuddet igen skal gå til Børneafdelingen.

Oversygeplejerske på Børneafdelingen på Kolding Sygehus, Marianne Toft Madsen, er både glad og beæret over, at overskuddet fra  BlueBiking igen i år kommer børnene på afdelingen til gode.

“Vi har selvfølgelig valgt at bruge pengene fra sidste år på cykler til børnene, både til sengeafdelingen og til vores legeplads. Det er børnene rigtig glade for, og det hjælper os med at gøre det til en bedre oplevelse for dem at være indlagt hos os, ” fortæller hun.

Arrangører håber på endnu flere deltagere

Lørdag den 1. september går det løs igen, når den fjerde udgave af BlueBiking sender både familier, motionister og cykelentusiaster ud på fire naturskønne ruter i omegnen af Kolding. Ligesom de forrige år er det BikeRiders.dk og BlueKolding, der i fællesskab arrangerer hele Koldings motions-cykelløb.

“Vi glæder os hvert år til BlueBiking, og vi glæder os over, at deltagerantallet har været støt stigende hvert eneste år,” siger direktør for BikeRiders.dk, Henrik Nielsen, der naturligvis håber på, at den tendens fortsætter.
“Jo flere vi er, jo større bliver oplevelsen, og jo flere penge bliver der til børnene på Kolding Sygehus,” fortsætter han.

Alle fire ruter til BlueBiking har start og mål i Kolding Åpark 3 hos den anden arrangør, BlueKolding. Her glæder direktør Per Holm sig også til dette års udgave af cykelløbet.

“Det er en god mulighed for os til at gøre opmærksom på, hvordan vi hos BlueKolding arbejder for at beskytte miljøet, klimatilpasse kommunen og producere masser af miljøvenlig energi. Og så er det selvfølgelig dejligt at være med til at gøre noget godt for de børn, der er indlagt på sygehuset,” siger han.

Ligesom tidligere år er BlueKolding vært for lidt mad og drikke, når strabadserne på skovstier og landeveje er overstået. Pølsevognen bliver kørt i stilling i Kolding Åpark, så der er mulighed for t få fyldt depoterne op efter anstrengelserne.

Fire ruter – noget for alle

De fire BlueBiking-ruter har alle start kl. 10 ved BlueKolding i Kolding Åpark 3 og snor sig gennem den smukke natur omkring Kolding. Der er to ruter for mountainbikes, én for racercykler og én rute, hvor alle slags cykler kan deltage inkl. el-cykler:

15 km: Til Renseanlægget på Stenderupvej i Agtrup og gennem skoven til Agtrup Midtskovvej, videre til Fjordstien over Rebæk tilbage til Kolding Åpark. Der er et ophold på renseanlægget, hvor deltagerne får lidt at vide om, hvad der sker på anlægget.

25 km: En guidet tur på MTB rundt om Kolding på skovstier startende med Troldhedestien i Marielundskoven. Der bliver et stop ved Harteværket, hvor man kan høre lidt om værkets historie.

35 km: En guidet tur på MTB rundt om Kolding på skovstier startende med Troldhedestien. Forbi shelterpladsen og slusehuset ved Ferup sø. Der bliver et stop ved Harteværket, hvor man kan høre lidt om værkets historie. Turen går via Vonsild tilbage til Blue Kolding

50 km: En superflot, afmærket rute for racercykler. Ruten vil også kunne hentes på BlueBikings Facebook-side af deltagerne og lægges på Garmin. Der er præmier til de tre hurtigste tilbage i mål.

Priserne for at deltage er 50,- for 15 km, 75,- for 25 km, 100,- for 35 km og 150,- for 50 km på racercykel. Pengene går ubeskåret til Børneafdelingen på Kolding Sygehus.

Efter cykelturen er der pølser og drikkevarer hos BlueKolding i Kolding Åpark 3.

Læs mere om arrangementet i gruppen BlueBiking på Facebook og på BikeRiders.dk, hvor du også kan købe billet og tilmelde dig løbet.

For yderligere oplysninger kontakt gerne Henrik Nielsen, BikeRiders.dk på 4010 2655 eller hn@liberte.dk